Services

Verkstadsinredning

Vi erbjuder både standard och specialiserade lösningar för diverse verkstadsinredning.

Inredning är slittålig och anpassad för utsatta miljöer. De är så slittåliga att vi själva använder dem i vår verkstad.

Har ni specifika behov kan vi hitta en lösning som passar er.

Rostfritt

Rostfritt stål är överlägset på flera sätt – slitstarkt, lätt att hålla rent och miljövänligt. Produkterna är underhållsfria och är tillverkade utan miljöpåverkan av avfettningsmedel, lack eller lösningsmedel.

Våra svetsoperatörer har lång erfarenhet av svetsning i rostfritt vilket kan betraktas som ett riktigt hantverk. Det är mer komplicerat att arbeta med rostfritt än med vanlig plåt. Rostfritt skadas lätt och har en tendens att vrida sig när det utsätts för värme.

Möbler och skåp

Möbler
Sedan starten har vi jobbat mycket med möbelindustrin i Tibro – centrum för svensk möbelindustri. Möbelindustrin ställer mycket höga krav på detaljers finish. Minsta defekt och detaljen kasseras. En rigorös efterkontroll i produktion krävs där definierade förbättringar systematiskt återförs till produktionen.

Skåp, hyllor och lådor
Vi tillverkar ett flertal olika typer av skåp-, hyll- och lådsystem i både rostfritt och stål. Typiska användningsområden är arkivskåp, apparatskåp, elskåp, skåp för arbetskläder, verktygsskåp mm.

Butiksinredning

Kunderna i detta segment ställer i regel höga krav på finish och toleranser.

Vi tillverkar både standardinredningar samt exklusiva designade koncept såsom hyllsystem, öar och pyramider i raka och rundade och böjda former samt ”Shop In Shop” koncept mm i den färg eller färger som önskas.

Vi behöver inte nödvändigtvis färdiga ritningar, en skiss eller samtal över telefon är i regel tillräckligt för att kunna ge dig en prisindikation.

Arkivering
Arkivsystem från KPP uppställt i Skissernas Museum i Lund.

Övrigt

Som legotillverkare är vi inte främmande för någon utmaning så länge det handlar om produkter som kan tillverkas av plåt och rör.

I en del fall utför vi endast renodlade lackarbeten.

Vi tillverkar komponenter och färdiga produkter inom ett flertal segment såsom maskintillverkning, vitvaror, bygg, invändig interiör med mera.