Kompetens

Konstruktion/CAD

Våra konstruktörer jobbar i 3D CAD och de har gedigen erfarenhet av konstruktion av legoprodukter generellt och primärt butiksinredningsdetaljer. Detaljer i andra material såsom trä eller polymer kan inkluderas i konstruktionsritningen. Vår ritning tjänar då som underlag till underleverantören ifråga. Ofta fungerar våra konstruktörer även som bollplank beträffande utformning av detalj för optimal produktion.

Stansning

Vi har två stycken CNC stansmaskiner som klarar plåtar med en maxstorlek 3500mm och upp till 1200 stansningar per minut. Då plåttjockleken överstiger 3mm brukar vi göra arbetet vår laser för att undvika onödigt slitage i stansdonen.

Svetsning

Våra svetsare har lång erfarenhet av kvalitetssvetsning i stål och rostfritt med MIG och TIG där kraven är höga på slutresultat. I en del fall vill dock kunden att svetsarna skall se grova och råa ut vilket heller inte är några problem.

Laserskärning

Vår CNC styrda laserskärare bearbetar både rör och plåt. Vanlig påt upp till 20mm tjocklek och rostfritt upp till 12mm. Laserskäraren lämpar sig för tjockare material >3mm samt detaljer med mycket radier och större hål. Maximal plåtstorlek är 3000mm.

Bockning/Kantpress

Vi bockar och kantpressar plåtar upp till 4000mm i två manuell/CNC styrda bockmaskiner samt i vår Express Bender som är helautomatisk och klarar plåtar upp till 2200mm.

Pulverlackering

Vår pulverlackslinje har inga begränsningar avseende val av pigment eller klarlack. Beroende på detaljens utförande och storlek på serien appliceras lackpulvret manuellt eller automatiskt. Maximal storlek på de lackade detaljerna är 1500x3500mm.